E-mail info@babybaby.no

Barn, klær og sko – hva bør man tenke på?

Barn i ulik alder har ulik behov for klær, men det grunnleggende for de alle, er at de ikke vil fryse. Det er også viktig at de får optimal bevegelsesfrihet, og at klærne holder eventuell vind og regn ute. Barn i både barnehagealder så vel som eldre barn som har begynt på skolen, liker å være mye ute, og de trenger klær som er tilpasset all slags vær og vind.

barnklær

Noe av det aller viktigste når man skal tenke på barneklær og hva de trenger når man skal være ute, er barnesko. Det er svært viktig at skoene passer til de små føttene. De skal ikke være for store og i alle fall ikke for små. Få gjerne hjelp i skobutikken når du skal velge sko til ditt barn.

Hva som er viktig å tenke på når man skal velge klær til barna

  • Om vinteren er det smart å ha ull innerst. Et annet tips er å kle på barnet lag-på-lag. Gjerne med ullundertøy innerst, fleece eller tykkere ull utenpå, og en vinterdress som holder varmen ytterst.
  • Når det gjelder sko om vinteren, er støvletter førstevalget. Velg gjerne noen som er vanntette og som har høyt skaft, slik at barnet unngår å få snø oppi støvelen.
  • På våte dager er det viktig med vanntette klær. Når barnet skal ut å leke i regn og gjerne vind, er tipset med lag-på-lag absolutt aktuelt.
  • Velg solide støvler til våte dager, gode joggesko til tørre vår- og sommerdager, og gjerne et par sandaler til de aller varmeste dagene.
  • Parkdress er en smart ting til barnehagebarna, og gjerne til de minste skolebarna. På den måten kan de utfolde seg uten bekymring.

Med gode og solide klær slipper barnet å ha det ubehagelig, og utestunden blir mye hyggeligere. Med litt sunn fornuft samt råd og tips fra venner kommer man langt når man skal velge barnesko og klær til sine barn. Et lurt råd er å høre på personalet i butikken, men man kan selvsagt undersøke litt selv. Det er ikke alltid det dyreste som er det beste, men noen ganger får man det man betaler for.