E-mail info@babybaby.no

Før barnet kommer

Det er ikke bare hus, bil og garderobe som må forberedes før barnet kommer. Å bli småbarnsforeldre handler like mye om god helse som å ha babyartiklene klare.

foreldre

Å være godt forberedt før barnet kommer er veldig viktig. Det er lett å tro at det er nok å investere i alle artikler til babyen (noe som er en selvfølge), men det er også like viktig å ta vare på seg selv og egen kropp under svangerskapet før babyen kommer. Ved å holde seg i aktivitet med trening gjennom svangerskapet kommer du deg bedre gjennom fødselen, og det er lettere å komme i gang etter fødselen.

Kombiner nok søvn om nettene med styrkeøvelser for mage, rygg og bekken noen ganger i uken. Det er like viktig med restitusjon gjennom svangerskapet som ellers. Mellom alle forberedelser i hjemmet kan dere også smette inn tid til svømmehallbesøk og svangerskapskurs.

“Hovedmålet med et svangerskapskurs (også kalt fødselsforberedende kurs) er at både mann og kvinne skal få økt kunnskap og trygghet i forhold til fødselen og foreldrerollen.”

Trygghet er et viktig element i svangerskapet, og det er viktig å ha noen å snakke med om alle bekymringer som harmonene setter i gang. På svangerskapskurs øver dere for eksempel på pusteteknikker og stillinger ved fødselen, noe som skaper trygghet.

De fleste vet hva de ønsker for babyen, og i dag er det lett å finne alle slags produkter på internett. Klær, sanitære produkter, møbler og bilseter, ammebeholdere, bæreseler eller hva som enn kan gjøre hverdagen med babyen komplett, er viktig å organisere før babyen kommer. Alt som kan gjøre svangerskapet og den første babytiden trygg, bør være av prioritet før barnet kommer, slik at dere kan nyte tiden med den nyfødte!