E-mail info@babybaby.no

Refinansiering for barnas skyld

Mange norske husholdninger kommer fort i uføre med sin privatøkonomi når de skal etablere familie. Utgiftene til barnestell er større enn man så for seg, og det er ikke lenger mor og far som skal redde dere når uhellet er ute. Men det å styre sin egen økonomi er både spennende og lærerikt, så det er ingenting å skjemmes over.

Det er heller ikke sånn at folk som deg og meg bevisst går inn for å skaffe oss et dårlig forhold til banken. Vi blir overøst av mer eller mindre seriøse tilbud nesten døgnet rundt, og er man en naiv person, vil man kunne havne i fella. En løsning kan bli refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning, selv om det høres ut som spikeren i kista.

Snakk sammen

Det største problemet er at to unge foreldre skjuler forbruket sitt ovenfor hverandre. Forbruk hos han kan synes helt bortkastet hos henne, og visa versa. Når man snakker sammen, kan man også begynne å skape et fellesskap.

Få oversikt og gjør det for barnas skyld

”Foreldre, lærere og myndigheter har alle et ansvar for å overlate arvesølvet til den kommende generasjonen”

Først og fremst må dere få oversikt over gjelden. Når det er gjort, må dere kontakte kreditorene og gi dem beskjed. Kanskje er noe foreldet, mens andre saker kan løses i løpet av neste lønning. Når dette er gjort, kan dere søke om refinansiering, slik at økonomien blir revitalisert. Det er stadig flere barnefamilier som lever under fattigdomsgrensen i Norge. Foreldre, lærere og myndigheter har alle et ansvar for å overlate arvesølvet til den kommende generasjonen. Vi vet at økonomi kan være vanskelig, men gjør en innsats for barnas skyld. Det vil gi dem en bedre barndom.